Så här funkar det

Nätverket Prosit är en ideell förening som tar emot förfrågningar om hjälp från barn och ungdomar och deras familjer. Med hjälp av personer i vårt nätverket försöker vi tillgodose dessa förfrågningar. Det finns inga begränsningar kring vad en förfrågan kan innehålla men det finns heller inga garantier för att alla förfrågningar blir uppfyllda. Men...vi gör alltid vårt bästa!

Prosit samarbetar med personer som i sitt yrke kommer i kontakt med barn och ungdomar i utsatta situationer, exempelvis socialsekreterare, diakoner och kuratorer. Dessa förmedlare informerar om Prosit när de tror av vi kan göra skillnad. På så sätt kommer familjer i behov av stöd i kontakt med oss. De som söker stöd hos Prosit har därför alla varit i kontakt med någon som i sin profession tipsat om nätverket. 

Förfrågningarna, som kommer in till Prosit via mejl, anonymiseras och skickas vidare till nätverkarna, både via mail och vår Facebooksida. Nätverkare (kanske är du en?) är personer som har en önskan om att göra skillnad för andra och därför väljer att få information om de förfrågningar om hjälp som kommer in till Prosit. Därefter, efter egen förmåga, bidrar varje nätverkare. 

Men vad kan en förfrågan innehålla? Den kan innehålla t ex önskan om kläder, heminredning, möbler, cyklar, studentkläder, flytthjälp... ja i stort sett allt möjligt. Det kan även vara ekonomiskt stöd och då swishar du lätt in ditt bidrag. Tänk på att ALLA bidrag räknas!

Att bli nätverkare är lätt som en plätt! Antingen följer du oss på Facebook eller ber om att få sätta upp dig på Prosits mejllista. Då får du snabbt och lätt  information om de förfrågningar som kommer in till Prosit. När du har möjlighet att göra skillnad väljer du att antingen svara på Prosits Facebooksida eller på mejlutskicket - du väljer.

Viktigt att tänka på är att Prosit har ingen bindning till politiskt parti eller religiös åskådning och har inte heller någon generell koppling till näringslivet. Däremot är företag välkomna att bidra till enskilda förfrågningar. Prosit verkar i Nordvästra Skåne. 


Har du frågor eller vill veta mer? Kontakta oss på natverketprosit@gmail.com!